Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Μοναξιά...

Βρε παιδιά...αφού είναι γνωστό..Οι βραδινές οι σκέψεις είναι ο εχθρός μας..Σε πιάνουν κουρασμένο..φορτισμένο απ' όλη την μέρα..σου επιτίθονται απ' όλες τις πλευρές και σε χτυπούν ανελέητα, εκεί που πονάς περισσότερο..Στην μοναξιά σου!

Και τι είναι μοναξιά;Να μην έχεις έναν άνθρωπο να ακουμπήσεις το κεφάλι σου στον ώμο του;Να μην έχεις μια αγκαλιά την ώρα που θες;Να μην έχεις κάποιον άνθρωπο δίπλα σου,που να σε αγαπά διαφορετικά από τους γονείς και τους φίλους σου;....
να γυρνάς από έξοδο και να πλαγιάζεις στο κρεβάτι μόνη σου..
να νιώθεις ότι το κενό που υπάρχει στην καρδιά,στο μυαλό κ στο σώμα σου είναι μεγάλο...
να περπατάς στο δρόμο και το σώμα να γυρνά προς τα δεξιά γιατί του λείπει αυτός..ο κάποιος...

Αυτήν την μοναξιά νιώθεις απόψε;

Δεν υπάρχει απάντηση..Δεν υπάρχει παρηγοριά..Η μοναξιά (με την όποια έννοια της) είναι ο καλύτερος σύντροφος του ανθρώπου..μπορεί να είσαι με χιλιάδες άτομα και να νιώθεις μόνος..μπορεί να είσαι με το ταίρι σου και να νιώθεις μόνος..οι πιθανότητες είναι άπειρες..
Το θέμα είναι, εσύ πως την χειρίζεσαι κάθε φορά που πρέπει να την αντιμετωπίσεις..
Αν την πάρεις με το καλό,θα συμβιώνετε μαζί ευχάριστα, γιατί θα ξέρεις ότι είναι κομμάτι του εαυτού σου..και πιθανόν να την αγαπάς..
Αν πάλι, την πάρεις με το κακό.. θα σε κυνηγάει κ θα την κυνηγάς σε ένα ατέλειωτο κυνηγητό που θα προσπαθείτε να δείτε ποιος θα φτάσει πρώτος στο τέρμα, αλλά αυτό δεν θα έρχεται ποτέ..και πιθανόν να τρελαθείς..

Πραγματικά δεν υπάρχει απάντηση στην μοναξιά..Είναι πολυμορφική,μεταλλάσεται και διαμορφώνεται ανάλογα με το άτομο..Ίσως και να είναι ένας ιός..Εσείς των υπολογιστών ξέρετε ότι αν μπει στο σύστημα,μπορεί κ να τα καταστρέψει όλα..

Γι' αυτό ίσως δεν πρέπει να καθορίζει και να προσδιορίζει την ζωή και τα σχέδιά μας..
Μόνοι νιώθουμε συνέχεια..Ναι..ίσως και να είναι φυσιολογικό..όμως..
είναι πραγματικό;..

(αφιερωμένο στην Έφη..)

1 σχόλιο:

bg29lq είπε...

έχεις δίκιο μανωλία μου ετσι είναι όπως τα λες. Το θέμα είναι οι στιγμές που εκεί που νομίζεις δ σε νοιάζει έκει υποτροποιάζει και εκεί αρχίζουν οι χθεσινές μου σκέψεις....Το καλό πάντως είναι ότι έχεις κάποιον να μοιραστείς αυτές τισ σκέψεις σου και παν'απ'όλα να σε καταλαβαίνει...
Τεσπα σημερα είναι μια καινούργια μέρα καλύτερη από την χθεσίνη και χειρότερη από την αυριανή!!!!!