Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Αγάπη..

Που μπορείς να την βρεις;..και σε ποια μορφή;..και γιατί να είναι αυτός ο σκοπός στην ζωή μας; Να μας αγαπήσουν και να αγαπηθούμε.. Γιατί να είναι μια υποσυνείδητη επιθυμία, βιολογική ανάγκη και ίσως σωματική ικανοποίηση; Ή όλα τα παραπάνω είναι ίδια;
Από την στιγμή που γεννιόμαστε, αυτόματα μπαίνουμε στην αναζήτηση της..
Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί στην απουσία της νιώθουμε κενοί;..και την αποζητάμε..Όπως επίσης γιατί πονάμε όταν μας την δίνουν λάθος άνθρωποι με λάθος τρόπο;..

Συμπεράσματα..
  1. Η αγάπη έχει πολύ δύναμη και έχοντας την οι άνθρωποι αποκτούν κι αυτοί δύναμη..Γι' αυτό μάλλον την κυνηγάμε..Για να νιώθουμε δυνατοί..
  2. Η αγάπη είναι αυταπάτη..Επομένως οι άνθρωποι που νομίζουν ότι αγαπούν ή τους αγαπούν ζουν σε μια αυτάπάτη..Κ έτσι νομίζουν ότι είναι ευτυχισμένοι..
  3. Η αγάπη είναι καταφύγιο..Εκεί κρύβεσαι από τους φόβους, τις αμφιβολίες, την απόρριψη..Επομένως νιώθουμε προστασία..
  4. Η αγάπη είναι κλουβί..Γίνεσαι φυλακισμένος κάποιου που επέλεξες και επέλεξε.. και ζεις εκεί γιατί έτσι ορίζουν οι κανόνες.. αλλά και οι περιστάσεις..
  5. Η αγάπη είναι υποκειμενική..Κανείς δεν ξέρει ποτέ αν έχει αγαπήσει αρκετά ή ελάχιστα..Επομένως ο καθένας αγαπάει με τον τρόπο του..
  6. Η αγάπη δεν είναι μετρήσιμη..Κανείς δεν ξέρει αν αγαπάει πολύ ή λίγο..Απλά αγαπάει..
  7. Η αγάπη προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου που επιλέγουμε να αγαπήσουμε..Επομένως εξατομικεύεται για να μην απογοητεύσουμε κανέναν..
  8. Η αγάπη είναι ένα απρόσμενο ταξίδι..Ξεκινάς από νωρίς, πολύ καλά οργανωμένος, για να μην βρεις κίνηση..Στην πορεία όμως συναντάς πολλά φανάρια που είναι κόκκινα..ο δρόμος έχει λακκούβες και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι δεν έχεις άδεια οδήγησης!..
Aυτά νομίζω για σήμερα..
Υ.Γ. Θυμήθηκα το " Η αγάπη ορμάει μπροστά" του Αγγελάκα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: