Κυριακή, 4 Μαΐου 2008

Διακοπές..

Τρίτη 22 Απριλίου

‘Εχω μέρες να γράψω..Δεν είχα το χρόνο..Τώρα είμαι στο κρεββάτι μου στο χωριό..Κατέβηκα για Πάσχα..

Ο λόγος που δεν είχα χρόνο ήταν 5 ψυχούλες νεογέννητες που κάποιος ανεύθυνος τις άφησε σε μια σακούλα στην τύχη τους..Κ βρέθηκαν στα χέρια μου με δική μου πρωτοβουλία γιατί πίστεψα ότι είχαν το δικαίωμα να ζήσουν και ίσως μπορούσα να τις βοηθήσω στο ελάχιστο..

Έφτασα χθες το πρωί Κρήτη..Πήγα αμέσως στην κτηνίατρο..Μου έδωσε ελπίδες ότι θα ζήσουν..Μέχρι να φτάσω στο χωριό μου, είχα μία απώλεια..Ήταν πολύ αδύναμο, το ξέρω, δεν είχε μεγαλώσει καθόλου αλλά νόμιζα ότι μπορούσε να τα καταφέρει..Σήμερα το πρωί καθώς πήγαινα να τα ταίσω διαπίστωσα ότι και ένα άλλο είχε πεθάνει..Το πιο ζωηρό μάλιστα..Πήρα αμέσως τηλέφωνο την κτηνίατρο..Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά..

Σήμερα λογικά(δεν ξέρω την ακριβή ημέρα γεννήσεως) συμπληρώνουν 2 εβδομάδες ζωής..

Απλά..Αναρωτιέμαι..Με ποιο δικαίωμα έβαλε 5 νεογέννητα κουτάβια σε μια σακούλα και τα πέταξε στο δασάκι στα ΤΕΙ..Κακία λέγεται; Ανευθυνότητα; Ελάχιστη μόρφωση; Απανθρωπιά; Πώς ονομάζεται αυτή η κίνηση; Τα ζώα δεν έχουν ψυχή; Δεν καταλαβαίνουν;Τι;Τι;

Τα έχω με όλους όσους ενώ δεν έχουν την διάθεση, τον χρόνο, την ενημερότητα για τις ευθύνες των σκυλιών( και όλων των ζώων) παίρνουν ένα, έτσι για να λένε ότι έχουν ένα κατοικίδιο..Τα έχω με όλους όσους ενώ το θηλυκό σκυλί τους μένει συνέχεια έγκυος προτιμούν να πετάνε τα κουταβάκια από το να της κάνουν στείρωση..Δεν συζητώ καν το ενδεχόμενο να προσέχουν τις γόνιμες μέρες της και να φροντίζουν να την κρατάνε σπίτι..Τα έχω με τα κράτος που με την σειρά του αδιαφορεί πλήρως για την τύχη τους..Εδώ για άλλα ζητήματα ,ποιο σημαντικά ίσως, είναι άχρηστο , τα αδέσποτα θα βοηθούσε; Πήρα τηλέφωνο στην Μέριμνα Πατρών, μιας και είναι φιλοζωϊκή οργάνωση..Να γελάσω πάλι; Ή να βάλω τα κλάματα; «Κοπελιά δεν μπορούμε να τα αναλάβουμε, γιατί είναι πολύ μικρά και χρειάζονται ειδική φροντίδα.Εμείς εδώ κλείνουμε στις τρεις..Ποιος θα τα φροντίζει μετά; Φέρτα εσύ αν θες, αλλά δεν νομίζω να ζήσουν.» Ουδέν σχόλιον..

Είμαστε γελοίοι εμείς οι άνθρωποι (= ανώτερα θηλαστικά ζώα με νόηση και έναρθρο λόγο, λογικά και κοινωνικά)..Κοιτάμε πως θα αποφύγουμε τυχόν ευθύνες ( οι υποχρεώσεις που έχει κάποιος να λογοδοτήσει για τις πράξεις του//το σύνολο των συνεπειών σε βάρος κάποιου για την παραβίαση ηθικής αρχής) με τον πιο γρήγορο και ανώδυνο τρόπο για εμάς..

Ελπίζω όταν επιστρέψω Πάτρα να έχω τρία μέσα στο καλάθι, στο οποίο τα έφερα(να ευχαριστήσω την Λαμπρινή που μου το δάνεισε..).

Πέμπτη 24 Απριλίου

Είχα άλλη μια απώλεια και περιμένω την τέταρτη..Νιώθω άχρηστη..Τόση ταλαιπωρία και γι’ αυτά αλλά και για μένα και τελικά να μου πεθάνουν;Ειρωνία..Δεν ήξερα που να τα δώσω.. Μάλλον, με διευκόλυναν..

Μέσα σε όλα αυτά,μαθαίνω ότι πέθανε και ο Τζουζέπε..Αναρωτιέσαι μετά..Αξίζει να στεναχωρηθώ για κουτάβια από την στιγμή που χάνονται νέοι άνθρωποι στην άσφαλτο; Περίεργες διακοπές..

Δευτέρα 28 Απριλίου

Έμεινε μοναχούλης ο μπόμπιρας..Φρόντο θα τον βγάλω!Αν τα καταφέρει τελικά..Τον έχω στην αγκαλιά μου όλη μέρα..Τον καλόμαθα!..Ας είναι όμως..Είναι πανέμορφος..

Βγήκα χθες..Αγνώριστος ο τόπος μου..Πολλά έχουν αλλάξει βέβαια, αλλά κανείς δεν το παραδέχεται..Τέλος πάντων..Σκεφτόμουν τόσα πολλά να γράψω χθες το βράδυ αλλά τα ξέχασα!..Αυτά υποθέτω..

Σάββατο 3 Μαΐου

Ξημερώματα..Δεν με παίρνει ο ύπνος αν και είμαι πολύ κουρασμένη..Φεύγω σήμερα..Πως πέρασαν οι μέρες δεν το κατάλαβα!Δεν ξεκουράστηκα καθόλου..Σκέφτομαι ότι όταν θα φτάσω Πάτρα οι δουλειές που έχω να κάνω είναι ατελείωτες..Δεν διάβασα και καθόλου..Τέλεια!

Πέρα από όλα αυτά, νιώθω μια θλίψη..Είναι η ίδια που αισθάνομαι κάθε φορά που φεύγω..Είναι το συναίσθημα που με αγχώνει ότι γυρίζω πάλι στα ίδια..Στην ρουτίνα μου, όπου ο χρόνος κυλά χωρίς να τον εκμεταλεύομαι και περνά χωρίς να με αγγίζει και να τον χαίρομαι..Σκέφτομαι μακροπρόθεσμα ενώ προσπαθώ να βρω αδιέξοδο στο τώρα..Και με πληγώνει που ζω ξέροντας ,ότι το τώρα μου είναι ανιαρό και ότι ψάχνω το αύριο απελπισμένα μπας και είναι καλύτερο..Μια ζωή κυνηγός δηλαδή..Κυνηγός, που όμως φοβάται να βρει το θήραμά του..

Αυτά για σήμερα..Καλή αντάμωση στην Πάτρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: