Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

(ημι)τέλειος..


ημιτέλεια...

τι σημαίνει είμαι ημιτελής;..

(ίσως) συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι που μάλλον έχει σχέση με την γεωμετρία..αν υποθέσουμε ότι η ζωή μας είναι μια συνέχεια κύκλων τότε όλες η εμπειρίες μας θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένες και αυτό θα μας κάνει να νιώθουμε τέλειοι(?)..

έστω ότι νιώθουμε ότι κάτι λείπει..αυτό, μας κάνει ανεπαρκείς ή μήπως απλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο κύκλος?..

τι χρονικό περιθώριο έχουμε να μάθουμε αν το σχήμα μας είναι κύκλος και όχι ένα κακοσχηματισμένο σκίτσο..; 

η ημιτέλεια έχει σχέση και με το πως βλέπουμε τον κόσμο γύρω μας?..αν τον βλέπουμε έτσι όπως θέλουμε να φαίνεται..ναι σίγουρα τότε είναι ένας σκληρός, ανεπαρκής και ημιτελής κόσμος..
αν όμως το βλέπουμε έτσι όπως είναι?σίγουρα δύσκολο αλλά όχι ανέφικτο..αν μάθουμε να ξεχωρίζουμε που υπάρχει η αρχή και που το τέλος?..αν μάθουμε να μελετάμε τα πράγματα γύρω μας που πάντα μας οδηγούν σε ένα συμπέρασμα και γιατί όχι στο τέλος ενός κύκλου..τότε ο κόσμος μας δεν θα είναι ημιτελής..θα έχει ολοκληρωμένες στιγμές..(θα μας κάνουν όμως ευτυχισμένους?)και αυτό μπορεί να διαρκεί μια αιωνιότητα..

πόσο έτοιμοι είμαστε να γευτούμε αυτήν την αιωνιότητα αν πάντα διψάμε για το τώρα..?και η υπομονή? τι ορισμό της δίνουμε?αν η ελπίδα δηλώνει δειλία..η υπομονή?

ίσως και να θέλω να γίνονται όλα με ακρίβεια πια..να έχω ένα διαβήτη και να τραβώ κύκλους με σωστές διαμέτρους..να έχω γίνει η ωμή Μανωλία..δεν ξέρω αν είναι αναγκαίο να κλείνουμε τους κύκλους μας εδώ και τώρα..δεν ξέρω καν αν ειναι επιτακτική ανάγκη να κλείνουμε τους κύκλους..γιατί το να είσαι ημιτελής πρέπει αναγκαστικά να είναι και κακό?αυτή η αναζήτηση της τελειότητας έχει να κάνει με το πόσο ματαιόδοξα πλάσματα είμαστε?ή έστω για μία φορά έχει σχέση με το πόσο ψυχικά ήρεμοι θέλουμε να είμαστε?

το τέλος ενός κύκλου σηματοδοτεί και την εξέλιξη μας?

γιατί τότε μόνο για μένα τουλάχιστον είναι σημαντικοί αυτοί οι τερματικοί σταθμοί..


(Σε ευχαριστώ βρε Δημήτρ(ακ)η μου..)

Δεν υπάρχουν σχόλια: